O nama

Predsednik: Željko Ružić

Sekretar: Radomir Radivojević

Sportske organizacije: 24

U Prijepolju postoji 20 otvorenih sportskih terena i 2 velika stadiona: Gradski stadion Prijepolje i Fudbalski stadion «Rosulje» Brodarevo.

Pored stadiona, u Prijepolju postoji i 5 sportskih sala od kojih je najviše u funkciji sala gradske Gimnazije.

Dve velike sportske manifestacije  na kojima učetvuju sportisti iz Prijepolja su Sandžačke i Međuopštinske sportske igre (MOSI), koje okupljaju po nekoliko hiljada sportista iz Sandžaka i šire.

Po prvi put 2007. godine, Prijepolje je organizvalo Euro - kup u raftingu. Izvesno je da će ovaj kup postati tradicionalna sportska manifestacija koja će se održavati svake godine.

Pored Euro - kupa u raftingu, još nekoliko sportskih manifestacija  je našlo mesto u turističkoj ponudi Prijepolja:

Komaranska košija uokviru koje se održavaju trke konja, takmičenja u skoku u dalj, bacanju kamena s ramena i slične sportske discipline

Skokovi u vodu «Petrovac»

Kup Prijepolja u sportskom ribolovu koji se organizuje na Ribarskoj stazi na Limu

Paraglajding kup «Dragoslav Divac» 

Memorijalni turnir «Lale Morača» u bičvoleju na kome učestvuju sportisti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore i sl.

Pored ovih sportskih manifestacija, u organizaciji Sportskog saveza realizuje se šest turnira u malom fudbalu kao i trinaest memorijalnih turnira od kojih treba istaći dva memorijalna turnira posvećena dvojici pedagoga fizičke kulture - Memorijalni turnir «Ferid Mezildžić - Fara» i Memorijalni turnir «Čedo Radivojević».
Comments